fbpx

echopperz assen

Beleef (st)Oer Drenthe

Beleef Oer Drenthe en ga er op uit met een stoere de E-Chopper. Bij Outdoor Drenthe in Assen hebben we een prachtige route langs onder andere Rolde, Norg, Balloo en door Nationaal Park het Balloërveld.

De E-Chopper foto route start vanaf het Duurzaamheidscentrum in Assen. Na de instructies gaan jullie zelfstandig op tour waarbij je gebruik kunt maken van een geweldige foto route. Op deze manier kom je langs de mooiste plekjes in de omgeving van Assen.  

 

Groepen & Arrangmenten

Wil jij met een grote vriendengroep of met jouw collega’s langskomen voor een bedrijfsuitje? Dat kan! Onze collega’s van Outdoor Drenthe maken graag een arrangement op maat. Er zijn verschillende horeca mogelijkheden, van ontvangst met koffie of thee tot uitgebreide BBQ met een afsluitende borrel in het Outdoor Café. 

Binnenkort kun je hier ook terecht met jouw vriendengroep of voor een bedrijfsuitje tot 60 personen. Voor meer informatie hierover kun je contact met ons opnemen via het contactformulier of stuur ons een mail via info@echopperz.nl

Echopper huren

Outdoor Drenthe

Baggelhuizen 9
9405 VD Assen

Boek direct

Vanaf 16 jaar.
In het bezit van een scooter-  of autorijbewijs.
Liever een ander moment of met meer personen? Bel 0618202130 of stuur een bericht via Facebook.
Inclusief ontvangst met koffie of thee 
Optioneel bij te boeken; een heerlijke Picknick voor onderweg met een flesje drinken, 3 belegde broodjes, een energiereep en een vers stuk fruit.

Helaas is onze locatie in Assen tijdelijk niet beschikbaar.
Boek direct op een locatie in de buurt:  
Appelscha | Dwingeloo | Een 

Outdoor Drenthe

Baggelhuizen 9
9405 VD Assen

Route Balloërveld Drenthe

Een prachtige route door de natuur en kleine dorpjes rondom Assen met als hoogtepunt het Balloërveld. Het Balloërveld is een heideveld in de gemeente Aa en Hunze. Het heideveld is gelegen tussen Gasteren, Rolde en Loon. De overwegende heide- en vergraste heidebegroeing wordt spaarzaam afgewisseld met veenmeertjes, dennenbos en her en der kleine zandverstuivingen. Op het Balloërveld zijn naast de grote zand- en heidevlaktes, ook grafheuvels en middeleeuwse karresporen te zien. Als je hier rond zoeft, dan ben je even in een andere wereld. 

Route Fochteloërveen

Tot aan de horizon; veen, veen en nog eens veen. Op de grens van Friesland en Drenthe ligt een uitgestrekt natuurgebied, het Fochteloërveen. Een gebied dat tot de verbeelding spreekt met vogels als de kraanvogel en de blauwe kiekendief. Het Fochteloërveen is een van de laatste gebieden met hoogveen in West-Europa. Deze route is binnenkort beschikbaar. 

Route Gevangenisdorp veenhuizen

Hoewel het dorp Veenhuizen al eeuwenlang bestaat, werd het pas echt bekend in de 19e eeuw, toen in 1818 de Maatschappij van Weldadigheid werd opgericht. Generaal Johannes van den Bosch besluit dat hij na de Franse overheersing armoedige gezinnen wil helpen. Met de Maatschappij van Weldadigheid koopt hij grote stukken land op. Daar worden tussen 1818 en 1825 zeven Koloniën van Weldadigheid opgericht, waaronder Frederiksoord, Wilhelminaoord, Boschoord en Willemsoord. Arme gezinnen uit het hele land moesten in de kolonies de grond bewerken. Het was de bedoeling dat de ‘kolonisten’ met arbeid en discipline een nieuw bestaan zouden opbouwen. Deze route is alleen te boeken in combinatie met een dagtocht.

Echopper huren