fbpx

echopperz assen

Beleef (st)Oer Drenthe

Er op uit met een stoere de E-Chopper. Bij Outdoor Drenthe in Assen kun je kiezen voor een avontuurlijke route door Nationaal Park de Drentsche Aa of een E-chopper tour richting Gevangenis drop Veenhuizen  en door de prachtige slingerpaden in het Nationaal Park het Fochteloërveen. 

In het winterseizoen kun je op deze locatie boeken vanaf 8 personen. De standaard E-Chopper tour duurt circa 2,5 uur en is al te boeken vanaf € 35,- per persoon.  Vanaf 1 April 2021 kun je hier ook weer terecht voor jouw individuele E-Chopper Avontuur!

Voor meer informatie en reserveringen kun je contact met ons opnemen via het contactformulier.

Groepen & Arrangmenten

Wil jij met een grote vriendengroep of met jouw collega’s langskomen voor een bedrijfsuitje? Dat kan! Onze collega’s van Outdoor Drenthe maken graag een arrangement op maat. Er zijn verschillende horeca mogelijkheden, van ontvangst met koffie of thee tot uitgebreide BBQ met een afsluitende borrel in het Outdoor Café. 

Binnenkort kun je hier ook terecht met jouw vriendengroep of voor een bedrijfsuitje tot 60 personen. Voor meer informatie hierover kun je contact met ons opnemen via het contactformulier of stuur ons een mail via info@echopperz.nl

Echopper huren

Outdoor Drenthe

Baggelhuizen 9
9405 VD Assen

neem contact op

Outdoor Drenthe

Baggelhuizen 9
9405 VD Assen

Nationaal Park de Drentsche Aa

Volg de eeuwenoude karrensporen langs grafheuvels, hunebedden en galgenbergen. Struin over de weggetjes of banjer lekker door de modder. Voel het frisse water, ruik de heidevelden en beleef de vennen of juist de uitgestrekte bossen met hun zandmeren en strandjes. Neem de kleuren en geluiden van de natuur in je op. Maak een spannende tocht in het pikkedonker of fiets langzaam door de beekdalen. Ontdek de Drentse heidekoeien en de grootste schaapskudde van Drenthe. 

het Fochteloërveen

Tot aan de horizon; veen, veen en nog eens veen. Op de grens van Friesland en Drenthe ligt een uitgestrekt natuurgebied, het Fochteloërveen. Een gebied dat tot de verbeelding spreekt met vogels als de kraanvogel en de blauwe kiekendief. Het Fochteloërveen is een van de laatste gebieden met hoogveen in West-Europa.

Gevangenisdorp veenhuizen

Hoewel het dorp Veenhuizen al eeuwenlang bestaat, werd het pas echt bekend in de 19e eeuw, toen in 1818 de Maatschappij van Weldadigheid werd opgericht. Generaal Johannes van den Bosch besluit dat hij na de Franse overheersing armoedige gezinnen wil helpen. Met de Maatschappij van Weldadigheid koopt hij grote stukken land op. Daar worden tussen 1818 en 1825 zeven Koloniën van Weldadigheid opgericht, waaronder Frederiksoord, Wilhelminaoord, Boschoord en Willemsoord. Arme gezinnen uit het hele land moesten in de kolonies de grond bewerken. Het was de bedoeling dat de ‘kolonisten’ met arbeid en discipline een nieuw bestaan zouden opbouwen.

Echopper huren